Google+ Followers

Friday, May 12, 2017

BG IN TOP 10 BESTSELLER PESTA BUKU ONLINE KARANGKRAF MALL 2017



         


         


BG followers & supporters, terima kasih sekali lagi untuk ini... Sayang anda sepenuh hati... ❤

Tahniah teman2 penulis...
Terima kasih Karangkraf & Alaf 21...
Team Karangkraf Mall, teruskan pesta online begini untuk pembaca2 jauh yang tak berpeluang turun ke PBAKL... 👍👍

#PBOKM2017
#KarangkrafMall
#BGonthelist
#BayanganGurauan
#Sayhazszailie
#Alhamdulillah
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH



#Repost @kumpulan_media_karangkraf with @repostapp
・・・
#CARTA BUKU "MERECIKk HABISs"💦💦💦 SEPANJANG PESTA BUKU ONLINE KARANGKRAF MALL
(27 April - 9 Mei 2017)
.
==
1. FUIYOO... SENANGNYA SAINS TAHUN 1-6 ~ Kipas Hikmat

2. FUIYOO... SENANGNYA MATEMATIK TAHUN 1-6 ~  Kipas Hikmat

3. AL-QURAN AL-KARIM AL-HARAMAIN B5

4. SELAMAT MALAM TAN SRI ~ Sri Diah

5. MANNEQUIN ~ Illya Abdullah

6. BUKU CERITA BERGAMBAR DIDI & FRIENDS: Mon Ke Sekolah & Main Dengan Bingo

7. BAYANGAN GURAUAN ~ Sayhazs Zailie

8. ISTERI ACAH-ACAH ~ Murni Aqila

9. TAK FAHAM... SUDAH! ~ Datuk Ustaz Kazim Elias

10. TADABBUR HIKMAH HADIS 40 IMAM NAWAWI ~ Dr. Muhamad Rozaimi Ramle


#TERIMA KASIH buat semua yang menjayakan PESTA BUKU ONLINE KARANGKRAF MALL 2017 ! Nantikan PROMOSI2 HEBAT daripada KM pada masa akan datang ya! 😍😍


Kumpulan Media Karangkraf
Alaf 21
Buku Prima
Karya Bestari Sdn Bhd

#PestaBukuOnline #PestaBuku #PBO #Sale #BookFair



Thursday, May 4, 2017

BG IN TOP 10 BESTSELLER ALAF 21 PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2017






Shocked sekejap tengok benda ni... Tak expect BAYANGAN GURAUAN boleh terselit di celah-celah tu... Bersama penulis2 senior dan hebat pula... MasyaAllah... .

BG followers & supporters, terima kasih untuk ini... Masih ada lagi yang sudi dapatkan rupanya walau dah 4 bulan berlalu... Now you guys make me crying lepas #HarrysIrish buat anda menangis sebelum ni.... 😂 


#Repost @kumpulan_media_karangkraf with @repostapp
・・・
Senarai top 10 Novel Cinta Romantik Alaf 21 di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017

1. Kerana Kasih ~ Aisya Sofea
2. Selamat Malam Tan Sri ~ Sri Diah
3. Isteri Acah-acah ~ Murni Aqila
4. Dia Jodohku Rupanya ~ Amyliey Haizani
5. Cinta Boarding Pass ~ Batiah Hadi
6. Bukan Teman Pengganti ~ Hanis Azla
7. Derita Cinta ~ Aisya Sofea
8. Bayangan Gurauan ~ Sayhazs Zailie
9. Isteriku Nanny ~ Ayu Balqishah
10. Buah Hati Cik Sarimah - Maa Medina

Kesemua novel ini menanti anda di pavilion Kumpulan Media Karangkraf, Dewan Tun Dr Ismail, PWTC Kuala Lumpur dengan diskaun hebat sehingga 7 Mei ini.


#PBAKL2017
#PWTC
#dekarangkrafwritersteam
#BGandmewerethere
#BayanganGurauan
#Sayhazszailie 
#Alhamdulillah 
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH




Saturday, April 29, 2017

BAYANGAN GURAUAN DI PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2017



PBAKL2017...
It be back again...
All book lovers, don't miss it k...
See you guys there, In shaa Allah... 😉










#PBAKL2017
#PWTC
#Karangkraf
#DeKarangkrafWritersTeam
#BGandmewillbethere
#BayanganGurauan
#Sayhazszailie



Friday, April 21, 2017

BG REVIEWS & FEEDBACK



BAYANGAN GURAUAN’s feedback… BG followers & supporters, thank you so much… Terima kasih sudi dapatkan BG, sudi baca, sudi menghayati, sudi mengulang baca lagi untuk entah yang ke berapa kali, sudi beri review even belum baca dan habis baca lagi… #HarrysIrish & #BGfamily say a very big thank you…

Masih berkira-kira untuk buat sequel BG… Antara kehendak followers & supporters dan kemahuan hati, saya masih duduk kat atas pagar mencari-cari… Tapi dari kejauhan dah ternampak bayang-bayang #HarrysIrish melambai-lambai untuk dipatrikan kisah mereka lagi… Harapnya sequel BG dapatlah masuk di celah-celah tiga manuskrip yang sedang saya tulis sekarang ni… In shaa Allah, kalau diizinkan….





 











Feedback & reviews dari pembaca-pembaca yang lain, klik saja pada gambar2 yang bergerak di bahagian kiri belas atas tu.... (^_^)

#BayanganGurauan
#readersfeedback
#Alhamdulillah
#segalanyamilikdandgnizinAllah
#sayasayangpembacasemua


Friday, March 31, 2017

BAYANGAN GURAUAN DI PESTA BUKU SELANGOR 2017

  

PESTA BUKU SELANGOR 2017... Siapa yang akan datang? Me and de Karangkraf writers' team will be there for signing session... Jumpa anda di sana.... 😉

#BayanganGurauan
#PBS2017
#SACCmall
#BGandmewillbethere








Thursday, March 30, 2017

LIVE 'ON AIR' DI KONTI BERNAMA RADIO









Live 'on air' untuk Slot Sidang Redaksi Bernama radio pada 23 Mac 2017 yang lepas di BERNAMA Radio 24, Wisma BERNAMA bersama DJ Natasya & Shuhada... Menanti masa untuk ke udara dengan jantung yanggg..... Allah saja tahu... Entah kenapa feel dia lain macam sikit kali ni... Kepala pulak tak henti fikir soalan apa yang DJs nak tanya nanti... Bak kata #Irish... Apa nak jadi, redah jerlah!








Soalan-soalan akak Dj berdua memang agak mencabar... Make me thinking the answers all the way even during break times... Sampai satu part tu terkedu juga nak menjawab bila depa tanya part mana dalam BG yang ada pick up line... 😱 Memang tak dak la... Belum wujud lagi zaman pick up line time tu kak since I wrote up this story about 4years ago! 😁😄

Apapun, so happening to be on air with de Djs Kak Tasha & Kak Shu dengan celoteh depa yang tak henti2, walau tak dapat tuju lagu mcm de previous one radio interview... Nanti saya belanja sikit live video waktu 'on air' di konti...








Inilah DJ yang 'on air' bersama-sama saya... Yang bertudung tu DJ Shu dan di sebelahnya berkaca mata adalah DJ Tasha... Thank you akak-akak berdua sudi meng'interview' saya... So happening dengar celoteh diorang... Double thumbs up for both of you.... 👍👍😄

Last but not lease, thank you and thank you so much to Bernama Radio for having me in live on air 'Sidang Redaksi' yesterday... Satu lagi memori indah terukir buat saya bersama BG followers & supporters.... ❤




 



#BayanganGurauan
#Interviews
#RadioBernama
#Alhamdulillah
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH
#Sayasayangpembacasemua



Thursday, March 23, 2017

LIVE 'ON AIR' BERSAMA RADIO BERNAMA


Assalamualaikum semua...

Just wanna share a little bit info here... 
InsyaAllah hari ini saya akan berada di Wisma BERNAMA untuk 'live on air' bersama Radio Bernama jam 12.15 tengah hari... BG followers & supporters, don't miss it k... 😉

Bismillahirrahmanirrahim.... 


#BayanganGurauan 
#Interviews 
#RadioBernama
#Alhamdulillah 
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH