Google+ Followers

Friday, March 31, 2017

BAYANGAN GURAUAN DI PESTA BUKU SELANGOR 2017

  

PESTA BUKU SELANGOR 2017... Siapa yang akan datang? Me and de Karangkraf writers' team will be there for signing session... Jumpa anda di sana.... 😉

#BayanganGurauan
#PBS2017
#SACCmall
#BGandmewillbethere








Thursday, March 30, 2017

LIVE 'ON AIR' DI KONTI BERNAMA RADIO









Live 'on air' untuk Slot Sidang Redaksi Bernama radio pada 23 Mac 2017 yang lepas di BERNAMA Radio 24, Wisma BERNAMA bersama DJ Natasya & Shuhada... Menanti masa untuk ke udara dengan jantung yanggg..... Allah saja tahu... Entah kenapa feel dia lain macam sikit kali ni... Kepala pulak tak henti fikir soalan apa yang DJs nak tanya nanti... Bak kata #Irish... Apa nak jadi, redah jerlah!








Soalan-soalan akak Dj berdua memang agak mencabar... Make me thinking the answers all the way even during break times... Sampai satu part tu terkedu juga nak menjawab bila depa tanya part mana dalam BG yang ada pick up line... 😱 Memang tak dak la... Belum wujud lagi zaman pick up line time tu kak since I wrote up this story about 4years ago! 😁😄

Apapun, so happening to be on air with de Djs Kak Tasha & Kak Shu dengan celoteh depa yang tak henti2, walau tak dapat tuju lagu mcm de previous one radio interview... Nanti saya belanja sikit live video waktu 'on air' di konti...








Inilah DJ yang 'on air' bersama-sama saya... Yang bertudung tu DJ Shu dan di sebelahnya berkaca mata adalah DJ Tasha... Thank you akak-akak berdua sudi meng'interview' saya... So happening dengar celoteh diorang... Double thumbs up for both of you.... 👍👍😄

Last but not lease, thank you and thank you so much to Bernama Radio for having me in live on air 'Sidang Redaksi' yesterday... Satu lagi memori indah terukir buat saya bersama BG followers & supporters.... ❤




 



#BayanganGurauan
#Interviews
#RadioBernama
#Alhamdulillah
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH
#Sayasayangpembacasemua



Thursday, March 23, 2017

LIVE 'ON AIR' BERSAMA RADIO BERNAMA


Assalamualaikum semua...

Just wanna share a little bit info here... 
InsyaAllah hari ini saya akan berada di Wisma BERNAMA untuk 'live on air' bersama Radio Bernama jam 12.15 tengah hari... BG followers & supporters, don't miss it k... 😉

Bismillahirrahmanirrahim.... 


#BayanganGurauan 
#Interviews 
#RadioBernama
#Alhamdulillah 
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH













Wednesday, March 15, 2017

BG & ME ON HARIAN METRO NEWSPAPER








Syukur alhamdulillah.. It’s been out on Harian Metro newspaper yesterday...

Terima kasih pada NSTP & Harian Metro kerana memberi peluang yang tak ternilai ini... Terima kasih wartawan Kak Farhana & jurugambar yang merealisasikan artikel begitu bermakna ini... Terima Kasih En . Asyraf (Brand Exec. Karangkraf) kerana melunaskan impian yang tidak disangka ini...
.
Penerbitan Alaf 21 & Karangkraf, sekalung terima kasih kerana sudi menerima dan menerbitkan karyaku... Semua yang terlibat dalam pembikinan BG ( termasuk Kak Suraya Desa – Editor & Kak Syreena – Cover Designer), terima kasih merealisasikan BG menjadi sebuah buku.. Jasa & usaha kalian takkan pernah luntur ditelan waktu...

Keluarga tercinta, terima kasih atas doa dan kata-kata semangat yang tidak putus dari kalian selama ini... Terima kasih kerana sentiasa berada di sisi saat jatuh bangunku dari dulu hingga kini... Kalian adalah kekuatan untukku untuk terus berjalan tanpa menoleh ke belakang lagi...

Uncle Haji Zainudin Khair & Tok Usu saya, Dato’ Mahmud Chanandin.. Setinggi-tinggi terima kasih atas bantuan dan dorongan yang diberi... Segala jasa kalian seikhlas hati saya menghargai... Tidak lupa insan bernama Za Omar... Terima kasih untuk doa dan sokongan Mama titipkan buat diri ini...

Pada teman-teman yang turut membantu serta mendoakan, terima kasih sama diucapkan... Walau jauh di mata, namun di hati masih tersemat segala kenangan. Ikatan persahabatan ini, simpulkan rapi dilerai jangan...   

Teristimewa buat pembaca setia yang disayangi, secara terang atau sembunyi... Novel ini adalah bingkisan hadiah untuk anda semua... Segala komen dan kritikan saya terima dengan hati terbuka... Terima kasih kekal bersama saya dari awal BG disiarkan hingga kini dibukukan jua... Allah swt sahaja dapat membalas segalanya...

Moga anda terhibur dalam mencari sesuatu yang bernilai sepanjang melayari nashkah BAYANGAN GURAUAN... Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah, yang buruk tetap dari saya... DIAlah yang Maha Agung... 

DIAlah yang Maha Adil.. DIAlah maha mengetahui.. Sejauh manapun kita mencorak masa depan, namun DIA jugalah sebaik-baik perancang untuk setiap perjalan kita di muka bumi ini... Jangan pernah berputus-asa kerana rezeki Allah sentiasa ada untuk hamba-hambanya yang dikasihi....


#BayanganGurauan
#HarianMetro
#BGandmeonnewspapertoday
#Alhamdulillah
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH 





LIVE 'ON AIR' DI KONTI RADIO SELANGOR FM









Live 'on air' waktu di konti Selangor FM on last Wednesday... Dapat record de first quater jer... Jantung yangg dub dab dub dab macam nak bergolek keluar hilang terus dgn Dj Faiz yang very sporting & slumber tu... Masa 'on air', control lagi... Tapi time break, memang bergelaklah we all dalam konti... Siap dia yang suruh kami pilih lagu utk dipasang untuk session tersebut....

You're the best, bro! Double thumbs up for you... Hope we can 'on air' together for de next time... Insya-ALLAH..... 👍👍❤


#BayanganGurauan
#Interviews
#Harianmetro
#NSTP
#Selangorfm
#Alhamdulillah
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH







Thursday, March 9, 2017

INTERVIEWS BERSAMA HARIAN METRO & RADIO SELANGOR FM




            




ASSALAMUALAIKUM, guys...
Long time no see you here...
Apa khabar semuanya?  ^_^


Alhamdulillah... Semalam saya menerima dua jemputan interview dari Harian Metro di The News Strait Times Press (M) Bhd, Kuala Lumpur di sebelah pagi dan juga dari Selangor FM di Wisma Radio Angkasapuri RTM, Kuala Lumpur pada sebelah petangnya...

Alhamdulillah, kedua-duanya berjalan dengan baik walaupun jantung ni dah rasa nak bergolek keluar... First time, kan... Tapi bila dapat wartawan & jurugambar yang sporting masa interview n photoshoot kat Harian Metro, dan juga Dj Faiz yang sangat kelakar dan slumber, rasa nervous tu automatically hilang tiba-tiba...

Tapi sayang, masa interview dengan Harian Metro semalam tak sempat nak bergambar sebab sampai-sampai je terus masuk studio... Time kat konti radio jelah dapat snap a few pics... It's okay... Kita tunggu apa hasil interview dgn Harian Metro yang khabarnya akan keluar pada minggu depan...

Again, alhamdulillah... It was a very precious experience for me as a new one... Thank you, Ya Allah... Thank you everyone yang mendengar saya on air semalam... N thank you Harian Metro & Selangor FM having me for the interviews... Segalanya yang baik datangnya dari Allah, yang buruk itu dari kita juga... Love you, guys! 💐😘❤


#BayanganGurauan 
#Interviews 
#Harianmetro 
#NSTP 
#Selangorfm 
#Alhamdulillah 
#SegalanyamilikdandgnizinALLAH